AKDENİZ BELEDİYESİ 2022 MALİ YILI KESİN HESABI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ « Flash Haber Tarsus

29 Mart 2024 - 09:38

AKDENİZ BELEDİYESİ 2022 MALİ YILI KESİN HESABI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

AKDENİZ BELEDİYESİ 2022 MALİ YILI KESİN HESABI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2023 - 12:51

39 views

Akdeniz Belediyesi’nin “2022 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı”, Meclis toplantısında üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ikinci birleşimini, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşim tutanak özeti okunup kabul edildi. Toplantıda; “2022 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı” ile ilgili bir önceki birleşimde, Plan ve Bütçe, Hukuk ve Toplumsal Adalet ile Ekonomi ve Kalkınma komisyonlarına müştereken havale edilen konu da görüşüldü.

“BORÇLANMAYI ANLATIRKEN, KASADAKİ PARAYI DA SÖYLEMEK LAZIM”

Konu, üyelerin oybirliği ile kabul edilirken, Meclis üyelerinin konuyla ilgili eleştiri ve önerilerini dile getirmesinden söz alan Başkan Mustafa Gültak; “Tabi Meclis üyelerimiz borçlanmayı söylerken, kasadaki parayı ise söylemeyi unuttular. Biz hatırlatalım; ‘borç var ama kasada para var mı’ onu unuttular. Bir bütçede, bir mizanda her şeyi okuyacak, anlatacaksınız ki gerçekler ortaya çıksın” dedi.

“BORÇ ALDIĞIMIZ PARAYI KULLANMADIK”

Meclis üyelerinin borçlanma hakkındaki eleştirilerine de yanıt verdiği konuşmasında Başkan Gültak; “Tabi 310 milyon TL borçlanmanın içinde, bizim Meclis’ten yetkiyle aldığımız borç para da var. Doğru, onu oraya yazdık. Tamam da bu para kullanılmadı, kasada duruyor. Dolayısıyla onu oradan düşmek lazım, gerçek mizanı, bütçeyi anlatacaksak, tüm detayları söylemek lazım. Dolayısıyla borç 310 milyon TL değil, 280 milyon küsürdür. Dört yıl içinde de toplamda 50 milyon TL bir borçlanma söz konusudur” diye konuştu.

“GELİRİMİZİN YÜZDE 25 İLA 40’INI İLLER BANKASI’NA ÖDÜYORUZ”

İller Bankası tarafından, son 4 ay hariç tüm belediyelerin kesintilerinin kaldırıldığını ve Haziran’da yeniden başlayacağını hatırlatan Başkan Gültak, “ Biz her ay düzenli olarak İller Bankası’na, gelirimizin yüzde 25 ila 40 arasını ödüyoruz. Mesela 30 milyon para gelecek; yüzde 30’unu kesiyor, 9 milyonunu; 21 milyon TL yolluyor. Her ay düzenli bu. Seçildiğim günden bugüne kadar, şu seçim öncesi hariç, bir de geçen sene 2-3 ay tüm belediyelerde kesmediler. Onun dışında, her ay İller Bankası’ndan paramız, yüzde 30 kesilerek bize gönderiliyor. Bu da geçmişin borcunu kapatmak için söz konusu olan bir şeydir. Yani borç kapatmıyor değiliz. Tabi eleştirilere rağmen belediyemiz 2022 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabının oybirliği ile geçmesi, Meclis üyelerimizin tamamen bu konuda destek vermesinden dolayı da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 5 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.